Сезон свіжих овочів - це спекотна пора для всіх господарок. Ні для кого не секрет, що в літній період, на кожну родину чекає спекотна кухня і море сезонних овочів, які потрібно законсервувати, замаринувати або заквасити. Оригінальний смак мають консервовані помідори з оксамитами (чорнобрівцями).

На 3-х. л. банку необходимо:

  • 4-5 шт. квітів чорнобривців;
  • 4 ст.л сахара;
  • 2 ст.л.соли;
  • 60 мл.оцту;
  • 3 таб.аспірину.

Насамперед потрібно підготувати баночки - для цього ретельно миємо їх із содою і добре обполіскуємо під проточною водою.

Помідори краще брати маленького розміру, щільні на дотик, без чорних цяток.

Помідори промиваємо та укладаємо у баночки. Приблизно до центру банки додаємо промиту квітку чорнобривця.

Далі заливаємо окропом помідори та залишаємо на 15 хвилин, після чого воду зливаємо і знову кип'ятимо.

У банку додаємо сіль, цукор та оцет, заливаємо окропом.

Закатати, перевернути банки та укутати.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт