Усі ми пам'ятаємо, як звичайні бабусі продавали варену кукурудзу прямо на вулицях, загортаючи її до газети чи харчового паперу. А на пляжах від продавців кукурудзи взагалі не було відбою.

Але ці ласощі у кожного виходили різними до смаку, і часом, відварюючи вдома цей плід, не всім виходило повторити "пляжний шедевр".

Виявляється, при варінні цього плоду потрібно дотримуватися кількох простих секретів, передає ТСН .

Кукурудзу промивають під проточною водою, очищають від волокон та зайвих листочків.

Замочують кукурудзу у холодній воді на 1-2 години – це прискорить процес варіння.

Краще розрізати кожен качан на 2 частини (це робиться для того, щоб вона вмістилася в каструлю).

Відправляють кукурудзу в киплячу воду і зменшують вогонь. Молоду кукурудзу потрібно варити близько півгодини, а зрілу – не менше двох годин.

Наприкінці додають щіпку солі в киплячу воду і проварюють ще кілька хвилин.

Воду зливають, а каструлю з кукурудзою обгортають рушником і залишають на 5-7 хвилин. Так страва стане ще ніжнішою.

Перед подачею на стіл кукурудзу змащують вершковим маслом. За бажанням можна додати трохи солі.

Деякі гурмани додатково посипають відварені качани тертим пармезаном і відправляють на кілька хвилин до духовки, щоб сир трохи запекся.

Читайте також:

"Приготуйте потрібні кошти": у Зеленського вже попередили кримчан про звільнення півострова

Росіяни вдарили ракетами по Житомирському району. З'явилися подробиці

Зеленський розповів, коли українців без військового досвіду випускатимуть із України