Цей ніжний і, одночасно, гострий соус, буде дуже смачним додатком до різних страв. Його легко приготувати, адже жодних екзотичних інгредієнтів не потрібно. Все, що необхідно – росте на городі і в саду.

Продукти:

  • болгарський перець 7 шт.;
  • перець гіркий 12 шт.;
  • яблука 7 шт.;
  • цукор 500 г;
  • оцет яблучний 6% 2 ст. л.;
  • гвоздика 3 шт;
  • перець запашний 5г;
  • коріандр 1 ч.л. л.

Насамперед потрібно вимити яблука, дістати серцевини та дрібно порізати.

У перцю необхідно видалити хвостики, насіння і також порізати шматочками.

Подрібнити усі інгредієнти за допомогою блендера.

Коли всі овочі підготовані – викладаємо їх в глибокий сотейник або пательню з товстими і високими стінками, додаємо цукор та на маленькому вогні варимо 1 годину, час від часу помішуючи.

Далі в овочеву масу необхідно додати всі спеції та оцет і ще проварити 10-15 хвилин.

Коли соус звариться – перекладаємо в банки. Якщо соус має довго зберігатися – викладати його треба гарячим і обов’язково закручувати банки.

А у випадку, коли ви збираєтеся з’їсти його в найближчий час – можна просто закрити банки пергаментом і обв’язати.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт