Стало відомо, що помер відомий британський актор, відомий за ролями у фільмах "Зоряні війни", "Тор" та "Король Артур", Рей Стівенсон. 25 травня йому мало виповнитися 59 років.

В актора залишилися троє синів. Їхня мати – Елізабетта Караччіа.

Зазначається, що незадовго до смерті актор перебував на зйомках бойовика "Кассіно на Іскії", що проходили на італійському острові Іскья. Там вдень у суботу, 20 травня, Рей Стівенсон відчув себе погано, тому його терміново госпіталізували до лікарні Ріццолі на острові Іскья. Однак у медзакладі стан Стівенсона погіршився, 21 травня він пішов із життя.

Про смерть Стівенсона наступного дня повідомила його громадянська дружина – італійський антрополог Елізабет Караччіа. Вони почали зустрічатися на зйомках серіалу "Рим", який став культовим у багатьох країнах світу. Стівенсон зіграв у ньому головну роль – римського легіонера Тита Пуллона.

Стівенсон народився 25 травня 1964 року у Північній Ірландії. Свою кар'єру він розпочав із участі у телешоу у 1990-х роках, а потім став актором бойовиків у голлівудських фільмах, у тому числі з 2000-х років.

Його перша велика роль кіно припала на фільм "Король Артур" (2004) режисера Антуана Фукуа, де він зіграв Дагонета - одного з лицарів Круглого столу. У цьому фільмі його персонаж жертвує собою, щоб допомогти Артуру та його братству воїнів, де головну роль зіграв Клайв Овен.

Надалі Рей Стівенсон в основному знімався в історичних серіалах та фантастичних картинах. Він запам'ятався глядачам у серії бойовиків "Дівергент", кінотрилогії "Тор", а також одній з екранізацій "Трьох мушкетерів", де зіграв Портоса.

Також на рахунку відомого актора ролі у культових серіалах "Декстер", "Чорні вітрила", "Вікінги", "Медичі", "Іспанська принцеса".

Цікаво, що за свою акторську кар'єру Рей Стівенсон навіть приміряв роль українця. Так, у 7 сезоні серіалу "Декстер" він зіграв головного антагоніста родом із Києва на ім'я Ісаак Сірко.

Читайте також:

Цей серіал дивилися сім'ями: не стало легенди кіно

Дуже несподівано: продюсер "Голосу країни" розповів, хто насправді його хлопець та ким він працює

Не стало зіркового режисера та актора. Його культові серіали дивилися усі