Стало відомо, що у Швейцарії у віці 83 років після тривалої хвороби померла співачка Тіна Тернер (назва при народженні – Ганна Мей Буллок). Причиною смерті зірки став рак кишківника.

Трагічну новину повідомив Sky News із посиланням на її прес-секретаря.

"Тіна Тернер, "королева рок-н-ролу", мирно померла сьогодні у віці 83 років після тривалої хвороби у своєму будинку в Куснахті недалеко від Цюріха", – сказано у його заяві.

Про смерть співачки також оголошено на офіційній сторінці в Інстаграмі.

"Своєю музикою та безмежною жагою до життя вона завоювала мільйони шанувальників по всьому світу і надихнула майбутніх зірок, - йдеться в повідомленні. - Сьогодні ми прощаємося з дорогим другом, який залишив нам у спадок великий дар - свою музику".

За словами її прес-секретаря, останніми роками співачка Тіна Тернер мала серйозні проблеми зі здоров'ям - вона пережила інсульт, боролася з онкологією та нирковою недостатністю.

Так, онкологічне захворювання їй діагностували у 2016 році, а трьома роками раніше виконавиця перенесла інсульт.

До речі, співачка Тіна Тернер лише на півроку пережила свого молодшого сина. Відомо, що 62-річного Ронні Тернер теж помер від раку – його знайшли мертвим у Сан-Фернандо. До поліції зателефонували сусіди, які намагалися допомогти чоловікові, але їхні зусилля виявилися марними. Раніше чоловік мав проблеми із законом - його кілька разів заарештовували через зберігання наркотиків.

А чотири роки тому старший син зірки Крейг вчинив самогубство. Йому було 59 років. Тіло чоловіка виявили у його будинку у Студіо-Сіті.

Слава Тіни Тернер почалася в 1960-х, коли разом з Айком вони заспівали пісні Proud Mary і River Deep, Mountain High, що стали хітами.

А свій перший "Греммі" вона отримала - у дуеті зі своїм першим партнером зі сцени та чоловіком Айком (Ike & Tina Turner) - у 1972 році, за оригінальний кавер пісні Proud Mary гурту Creedence Clearwater Revival.

Усього ж за свою кар'єру Тіна здобула вісім премій "Греммі" і двічі була включена до "Зали слави рок-н-ролу": перший раз у 1991 році разом з Айком, другий - у 2021-му як сольний виконавець.

Що стосується сучасного покоління меломанів, то у них, швидше за все, Тіна Тернер асоціюється насамперед із хітами часів її вражаючого камбека в 1980-х - The Best, What's Love Got to Do With, Private Dancer.

Зазначимо, що з середини 80-х Тіна Тернер жила в Європі. Вона переїхала до Лондона 1986-го, потім до Кельна та Ніцци, а пізніше до Швейцарії. Восени 2013 року співачка офіційно відмовилася від американського громадянства на користь швейцарського.

Читайте також:

Повний розгром Путіна: колишній командувач силами НАТО розповів, на що здатні західні танки

Сусіди України у небезпеці: літній Лавров розповів, куди Путін кине своїх солдатів

Вже другий інфаркт: Ігоря Ніколаєва намагаються врятувати лікарі. Що відомо про його стан