Стало відомо, що після тривалої хвороби на 79-му році життя помер актор театру та кіно Михайло Чигарьов - мільйонам російських та радянських громадян він запам'ятався за фільмом "Свій серед чужих, чужий серед своїх".

Трагічну звістку повідомили на сайті Спілки кінематографістів (СК) Росії у понеділок, 27 березня.

"26 березня на 79-му році після тривалої хвороби пішов з життя актор театру та кіно Михайло Михайлович Чигарьов. <...> Спілка кінематографістів Росії, Гільдія акторів кіно СК РФ висловлюють співчуття рідним та близьким Михайла Михайловича", - сказано в повідомленні.

Прощання, так само як і похорон, призначено на вівторок, 28 березня 2023 року, і відбудеться у Переславлі-Заліському.

Свого часу Чигарьов був затребуваним та талановитим артистом.

У 1970 році він закінчив ВДІК, майстерню Бориса Бабочкіна. З 1970 по 1992 рік служив актором у театрі-студії кіноактора.

Фільмографія Михайла Михайловича налічує близько 80 ролей, серед яких "Літо рядового Дідова" (1971), "Раба кохання" (1975), "У зоні особливої ​​уваги" (1977), "Місто прийняло" (1979).

За свою творчу біографію він також зіграв у фільмах відомих режисерів, таких як Микита Міхалков, Олександр Прошкін, Андрій Малюков та Григорій Кохан.

У 2008 році актор зіграв роль дідуся головної героїні у популярному серіалі "Ранетки". Крім того, російському глядачеві Чигарьов також відомий за роллю в серіалі "Михайло Ломоносов".

Ось тільки останні роки Михайло Чигарьов жив у повній злиднях у крихітній прибудові в селі Нікітська Слобода за 145 км від Москви.

Чорна смуга у житті актора розпочалася після смерті коханої доньки, якій було лише 20 років. Щоб упоратися зі втратою, Чигарьов пристрастився до спиртного і захопився азартними іграми. Через ставки в стрибках актор втратив квартиру в елітному районі Москви і шакарного заміського будинку. Дружина Чигарєва Ніна, художник по костюмах, яка понад 25 років пропрацювала на кіностудії ім. Горького, не змогла врятувати чоловіка від тяжкої залежності.

Відомо, що у грудні 2022 року актор навіть заснув у кучугурі та сильно обморозив пальці. На пропозицію преси вирушити на лікування до клініки, Чигарьов тоді відповів, що "подумає", але стало запізно.

Читайте також:

Церковне свято 28 березня. Чому в цей день краще пристебнути шпильку на одяг

Потужна "бавовна" у Мінську! Лукашенка у паніці. З'явилось перше відео. Дійшло і до Білорусі

Не вибрався з вогню: не стало зірки культового фільму "Чотири танкісти та собака"