За інформацією синоптиків, 3 серпня, у вівторок Україну накриють грози і дощі з градом. У деяких регіонах країни температура відчутно знизиться, а нестерпна спека – відступить.

Погода буде прохолодною і дощовою в східних, південних і більшості центральних і частини західних регіонах країни. Фахівці говорять про те, що на частині територій України оголошено I (жовтий) рівень небезпеки через погіршення погодних умов.

У північних областях буде переважно сухо і сонячно – негода обійде їх стороною. Про це повідомляє видання Апостроф з посиланням на Український гідрометеорологічний центр.

В основному погода буде визначатися нестійкою повітряною масою. В окремих районах синоптики прогнозують грозові зливи та шквальний вітер з поривами до 15-20 м/с.на заході України очікуються дощі та грози. Негода вируватиме на Львівщині, Тернопільщині та Буковині.

На півдні і крайньому сході, незважаючи на сильний дощ, температура повітря прогріється до +35 градусів. А ось у Прикарпатті стовпчики термометрів вдень піднімуться до + 23...+26 градусів, а вночі опустяться до +12 ... -14. Синоптики також не виключають град діаметром 6-19 міліметрів.

У Києві вдень можлива незначна хмарність, але протягом дня триматиметься в основному ясна погода без опадів. Температура повітря підніметься до + 25...+ 27 градусів.

До слова, якщо вірити народному погодним календарем, то яким буде третє число останнього літнього місяця - таким буде і жовтень. А якщо в цей день погода за вікном буде дуже вітряною, то, швидше за все, зима видасться холодною і морозною.

Раніше "Hyser" писав про те, що синоптики назвали дату, коли Україну покине аномальна спека.

Також наш портал розповів про те, що метеорологи повідомили українцям, коли в Україні розпочнеться сезон дощів.

Нагадуємо, що у мережі показали фото наслідків потопу у Чернівцях через сильну зливу.