Українців попередили про величезні штрафи за зарплату в конвертах.

Податкова служба України продовжує перевіряти всіх підприємців. Таким чином вони намагаються встановити всіх працівників, які працюють неофіційно. Адже це заборонено законом. Так як якщо людина працює неофіційно, то його роботодавець не платить податки державі з його прибутку. Державний бюджет недоотримує гроші.

Як відзвітували вже про перші перевірки податківці, що порушення були виявлені практично на кожному третьому підприємстві. Кожен порушник був змушений заплатити за одного неофіційно працевлаштованого співробітника щонайменше 60 тисяч гривень.

Повторне порушення тягне за собою штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат, або 180 тисяч грн. Це максимальна сума, яку може заплатити роботодавець за одного неоформленого працівника.

Як розповіли в податковій службі, що на 2021 рік заплановано вдвічі більше перевірок роботодавців, ніж це було раніше.

У 2020 році було здійснено всього 10 тис.429 рейдів. У 2021 році планується перевірити 21 тис. Якщо в 2020 році порушення фіксували у 28% роботодавців, то в 2021-му — вже у 31%.

Зазначимо, що група ревізорів має повне законно право прийти на перевірку на будь-яке підприємство. Вони можуть опитати всіх співробітників, а також перевірити всі документи, які підтверджують офіційне працевлаштування. Якщо таких документів не буде виявлено, тоді роботодавець буде змушений заплатити державі чималі гроші.

З початку 2021 року всього було виписано штрафів на суму 99,4 млн гривень, з них вже сплачено в казну 23,1 млн гривень.

Раніше Hyser писав про те, що українських водіїв вже попередили про масштабну новацію, яка торкнеться практично всіх.

Також писали, що пенсіонерів обрадували черговим переглядом розмірів пенсій, всього буде п'ять етапів.

Нагадавши, скільки українцям пропонують за роботу в Польщі.