Компанія Google приготувала для своїх клієнтів вкрай неприємний сюрприз.

Компанія Google прийняла рішення блокувати вхід в аккаунт для тих користувачів, які мають застарілу версію Android. В даному випадку мова йде про версію Android 2.3.7 (фінальна версія Gingerbread) і старше входити в свої акаунти.

Заборона набуває чинності з 27 вересня цього року. Якщо користувач мережі даної операційної системи зі старою версією програмного забезпечення спробує зробити вхід в систему, то побачить помилку логіна або пароля. Це стосується таких додатків як Gmail, YouTube і Google карти.

Нагадаємо, ОС Android 2.3.7 була випущена майже 10 років тому. Разом з тим, на даний момент у світі налічується понад 3 млрд користувачів Android-пристроїв. Тому таке нововведення може торкнутися досить велика кількість користувачів. Їм доведеться або оновлювати версію свого програмного забезпечення, або позбавитися можливості користуватися даними додатками.

Також може бути такий варіант, сам телефон не підтримує нову версію операційної системи через брак пам'яті. Тоді єдиним виходом для людини стане поміняти свій телефон і купити більш нову модель.

Відзначимо, що компанії час від часу переглядають Умови Користування тим чи іншим додатком. Як правило, в багато мобільні додатки дійсно не можна увійти зі старої операційної системи.

Але розробники про таке нововведення попереджають заздалегідь, щоб людина мала час і можливості зробити відповідні дії. В іншому випадку він може втратити багато можливостей свого телефону. А купувати нову модель смартфона не кожен може собі дозволити.

Раніше Hyser писав про те, що ПриватБанк попереджає про нову схему шахраїв через мобільний телефон.

Також писали, що клієнтів "Нової Пошти" попередили про нововведення.

Нагадаємо, що у Приватбанку зробили важливу заяву щодо банкоматів.