Перша леді відвідала Хортицю, яка стане місцем реалізації одного з проектів зі створення безбар'єрності

В українському уряд затвердили Національну стратегію зі створення безбар'єрності, яка буде реалізовуватися за допомогою втілення двох сотень проектів, одним з яких є острів Хортиця. Про це повідомляє iнформаційний портал "Укрінформ".

Повідомляється, що нещодавно дружина президента України Володимира Зеленського Олена Зеленська відвідала Запоріжжя, де вирушила на острів Хортиця, де ознайомилася з прогресом реконструкції музею історії запорізького козацтва, а також піднялася на курган єдності, де найближчим часом встановлять новий великий флагшток з прапором.

Зеленська виступила з промовою, в якій розповіла, що щаслива нарешті опинитися на острові Хортиця, а також сказала, що на її думку цей острів потрібно відчувати. Незважаючи на те, що острів Великий, процес створення безбар'єрної країни ще більше. Оскільки в уряду є плани побудувати безбар'єрну Україну, то острів Хортиця стане першим, який продемонструє цей досвід.

Олена Зеленська на Хортиці. Фото: Укрінформ

Перша леді також зазначила, що тема безбар'єрності не тільки актуальна, але і болюча. Справа в тому, що кожен українців в різні моменти відчуває різні бар'єри, в той час як держава може вважатися дорослим тільки в той момент, коли кожен його громадянин отримує рівні умови для життя.

Рік тому в уряді усвідомили, що Хортиця являє собою величезний магніт, який здатний притягувати не тільки місцевих жителів, а й туристів, у тому числі й іноземних. У зв'язку з цим Хортиця пройде комплексне відновлення, в рамках якого оновиться курган з величезним прапором, відновлюється музей, створюється брендбук і так далі.

Під час візиту перша леді України була одягнена в стильний і елегантний чорний костюм.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що президент України зі своєю дружиною розчулили українців героїчною історією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський і українці святкують важливу перемогу.

Також "Hyser" писав, що Олена Зеленська похвалилася новим вбранням.