Українців і росіян ще 10 років тому називали "народами-братами", ось тільки все змінилося в 2014 році. І сьогодні українці називають Росію "країною-агресором" і "стороною конфлікту" в Донбасі. Політичні ігри торкнулися багатьох сфер обох країн, але спорт, як виявилося, ще не зовсім загруз в політиці.

Субота, 7 серпня, принесла і Україні, і Росії медалі в Токіо, пишуть росЗМІ.

Так, росіянка Марія Ласіцкене переписала історію світового спорту, ставши першою і єдиною на планеті триразовою чемпіонкою зі стрибків у висоту. З результатом 2,04 вона завоювала 20-ту для Росії золоту медаль. Через допінг-гріхи своєї країни під час нагородження на честь Марії прозвучав не гімн Росії, а фрагмент з концерту для фортепіано з оркестром № 1 Петра Чайковського.

Відзначимо, що шлях Марії до перемоги був важким і дивним: пропустивши сезон 2020 року, вона нарешті отримала нейтральний статус і, відновившись від травми, показала на Олімпійських іграх кращий результат сезону.

При цьому срібло взяла австралійка Нікола Макдермотт, а третє місце завоювала українка Ярослава Магучіх. Українці вдячні спортсменці за бронзову нагороду, однак вірять, що головні світові Перемоги у 19-річної Ярослави Магучіх з Дніпра ще попереду, адже недарма в Токіо українка була головною фавориткою в секторі для стрибків у висоту.

Крім того, українська спортсменка була наймолодшою серед 14 фіналісток Олімпійських ігор-2020.

Незважаючи на війну Росії проти України, після завершення змагань, легкоатлетки з обох країн не могли стримати емоцій і привітали один одного з перемогою. Так, Магучіх і Ласіцкене взяли свої прапори і зробили спільну дружню фотографію.

Раніше Hyser писав, що український фехтувальник Рейзлін в Токіо зробив неможливе можливим.

Також наш портал повідомляв, що вихід українських олімпійців у Токіо супроводили моторошним фото.

Нагадаємо, що українська збірна з футболу стала учасником чергового гучного скандалу.