Кулінарний експерт, шеф-кухар і бізнесмен Євген Клопотенко поділився зі своїми підписниками в Instagram рецептом незвичайного борщу.

Традиційно борщ має червоний колір, проте кулінар вирішив додати власну родзинку і страва вийшла жовтою. Переможець МастерШеф опублікував докладний рецепт для того, щоб фоловери змогли приготувати таке блюдо у себе вдома.

За основу кулінар взяв жовтий буряк і додав в борщ жовтий солодкий перець, жовті томати і жовті цукіні. Для більш насиченого аромату він додав лисичок, а для кращого, на його погляд, смаку замість картоплі поклав батат.

Отже, інгредієнти на жовтий борщ за рецептом Клопотенко: м'якоть свинини - 400 г, корінь селери - 1/4 шт, морква - 2 шт цибуля - 2 шт, лавровий лист - 2 шт, запашний перець - 4 шт, батат (або звичайний картопля) - 2 шт, буряк жовта - 1 шт солодкий перець (жовтого кольору) - 1 шт, жовтий томат - 3-4 шт, маленький жовтий цукіні - 1 шт., качан капусти - 1/4 шт., сік половини лимона, лисички (за бажанням) - 100 г, соняшникова олія - 3 ст. л. сіль і перець за смаком.

М'ясо невеликих шматочків варити разом з коренем селери, однією морквою, цибулиною в лушпинні, запашним перцем і сіллю протягом 40 хвилин.

Зварені лисички додати в отриманий бульйон, попередньо діставши звідти овочі. Додайте в бульйон батат.

Окремо потрібно приготувати зажарку. Наріжте другу цибулину, другу моркву, жовтий солодкий перець і жовту буряк - тонкою соломкою і обсмажте овочі на сковороді з невеликою кількістю масла протягом 5-7 хвилин поки вони не стануть м'якими.

Цукіні також наріжте і покладіть до зажарки. Томати натріть на тертці і додайте туди ж. Гасіть близько 5 хвилин. По закінченню часу перекладіть в каструлю з борщем.

Капусту наріжте і також додайте в каструлю. Готуйте все разом 5 хвилин. Доведіть за смаком сіллю, перцем і соком лимона.

Раніше Hyser писав про те, що Клопотенко зізнався за що не любить мамин борщ.

Також Hyser повідомляв, що Олена Зеленська здивувала новим кухонним образом.

Нагадаємо, що батькам розповіли, чи подорожчає нове шкільне меню.