Вчені відзначають зміну клімату не тільки на території України, а й по всьому світу.

Не так давно в глобальне потепління трохи хто вірив. Але зараз природа наочно показує, що це було дуже даремно. Так як природні катаклізми стали все частіше наздоганяти різні країни. В той час як частина Німеччини потопала після сильних злив, Туреччина і Греція згорають у вогні. І як розповідають експерти, що це тільки початок.

Це ж помічають і голови ООН. Свої думки вони виклали в недавній доповіді.

Згідно з оприлюдненим звітом, за період з 1970 року середня температура на поверхні земної кулі підвищилася значно швидше, ніж за будь-який порівнянний період останніх 2000 років.

Але навіть якщо зараз людство значно скоротить викиди парникових газів, то Клімат остаточно відновитися зможе тільки через 20-30 років. І це тільки попередні дані. За фактом може знадобитися значно більше часу.

За версією МГЕЗК, в Європі, наприклад, це призведе до ще більш частих фаз екстремальної спеки, посухи і проливних дощів. Міста все частіше стають зонами підвищених температур, перетворюючись на так звані "острови тепла".

Але найбільше від спеки страждають південні регіони Африки і Середземномор'я. Хоча ці регіони і так відрізняються високими показниками температури повітря.

Крім того експерти пророкують незворотне підвищення рівня Світового океану, що в результаті призведе до ще більших затоплень. Якщо ще 80 років тому масштабне затоплення вважалося "повінню століття", то через короткий проміжок часу для людей це буде нормальним явищем.

Відзначається, що в підготовці матеріалу брало участь близько 230 вчених.

Раніше Hyser писав про те, що синоптики розповіли про різке похолодання і рясні дощі.

Також писали, що вчені передрекли, що незабаром Україна може перетворитися на Австралію.

Нагадаємо, що на Україну насувається потужний циклон, не пощастить усім регіонам.