Синоптики попередили, що на Україну насуваються грози і шквали.

Погода в Україні останнім часом максимально не передбачувана. Цього разу синоптики попередили про те, що в найближчі три дні в Україні спостерігатимуться грози і шквали. При тому, що така погода торкнеться практично всіх регіонів України. Але найбільше не пощастить південно-східних областям країни. Там очікуються грозові дощі, а в окремих районах град і шквали 15-20 м/с.

Про це повідомляють прес-служби ДСНС та Укргідрометцентр України.

"У наступні три доби в південно-східній частині дощі грози, вдень в окремих районах град і шквали 15-20 м / с; завтра на Прикарпатті і в північних областях, післязавтра-в західних і північно - східних областях місцями невеликий короткочасний дощ, гроза; на решті території без опадів", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо про те, що періодично град зачіпає практично всі регіони країни. Не так давно від нього постраждала Харківська область. У соціальній мережі багато користувачів публікували фото і Відео того, що відбувалося в самому місті і в області. На кадрах можна помітити, що дороги були буквально усипані градом ніби це не серпень місяць, а середина зими.

Перед цим наприкінці липня величезний град, розмір якого дістав куряче яйце, випав на Рівненщині. Однак варто відзначити, що такий град дуже швидко припинився і не встиг завдати істотної шкоди рослинам і будовам.

У липні негода також обрушилася на Запоріжжя, Дніпропетровськ, Одесу і Маріуполь. Міста буквально потопали у величезній кількості опадів. В Одесі рятувальникам навіть довелося евакуювати автобус, повний людей, який застряг посеред вулиці, затопленої водою.

Раніше Hyser писав про те, що синоптики розповіли, коли спека знову підніметься вище +30 градусів.

Також писали, що українців попередили про насування потужної зливи.

Нагадаємо, що на Україну насувається потужний циклон.