Українців попередили про небезпечні погодні умови незабаром.

Погода в Україні знову готує для українців сюрприз. У ДСНС попередили українців про небезпечні погодні умови.

Так, в середу, 11 серпня, на Південно-східні регіони України обрушиться ураган з грозами, градом і шквальним вітром зі швидкістю 15-20 м/с.рівень небезпеки – жовтий.

Водночас в інших регіонах України спостерігатиметься кардинально інша ситуація. Там рятувальники попереджають про високу пожежонебезпечну ситуацію. Тому краще відмовитися від того, щоб палити багаття на відкритій місцевості без дотримання правил безпеки. В іншому випадку це може закінчитися масштабною пожежею.

"Увага! Попередження про небезпечні метеорологічні явища в Україні

Вдень 11 серпня у південно-східній частині України грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м / с (і рівень небезпеки, жовтий)

У східних, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській, Київській, Сумській, Полтавській областях та в Криму переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки", — написала прес-служба ДСНС.

Нагадаємо, що цього року погода підносить сюрпризи не тільки для українців, а й інших країн. У той час як Греція, Туреччина і Алжир згорають від лісових пожеж, Шотландія і східні країни потопають в результаті проливних дощів.

В Україні за це літо багато областей також сильно постраждали від проливних дощів. Зокрема, сильно свого часу затопило Дніпро, Одесу, Маріуполь, Запоріжжя. Також досить сильно постраждали західні регіони України. У Дніпрі від сильних дощів навіть розмило нову набережну. Сильні потопи спостерігалися до Криму.

Раніше Hyser писав про те, що синоптики попередили про настання різкого похолодання.

Також писали, що синоптики розповіли, коли спека снів повернеться на територію України.

Нагадаємо, що Україну накриє потужний антициклон.