Народний синоптик Леонід Горбань розповів, коли чекати перших заморозків восени.

Так, раніше народний синоптик Леонід Горбань розповів про те, що згідно з його прогнозами цього року осінь не змусить себе довго чекати. При тому, що холоднішати почне буквально відразу. А ось "бабиного літа" чекати не доводиться. До того ж за прогнозами Леоніда Горбаня перші морози настануть вже в середині жовтня.

За його словами в коментарі Оглядач, різке зниження температури відбудеться після 21 жовтня, і в період з 25 по 28 жовтня температура досягне мінімальної позначки — вдень стовпчики термометри будуть опускатися до -2 °С, а вночі — до -5 °С.

Буквально після 26 жовтня найімовірніше випаде перший сніг. При тому, що він торкнеться не тільки західних і центральних регіонів, але навіть південних.

Невеликою втіхою має стати те, що в останні 4 дні жовтня, з 28 по 31 Жовтня, трохи потеплішає і жовтень закінчиться з денною температурою на рівні 4 °C.

Про те, що в цьому році буде досить холодна осінь говорив не тільки Горбань, а й інші експерти. Що стосується зими, то вона теж не буде особливо радувати теплими днями. У цю зиму буде досить багато снігу і морози.

У минулому році зиму теж складно назвати м'якою. Але в порівнянні із зимою 2021-2022 року вона такою здасться. На думку багатьох експертів з кожним роком зими будуть ставати все тепліше і тепліше. Це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, в яке перший час ніхто не хотів особливо вірити.

Але цей рік показав, що глобальне потепління це не міф і не просто залякування. Це вже реальність. Масові лісові пожежі тому прямий доказ.

Раніше Hyser писав про те, що синоптики занепокоїли прогнозом погоди на кінець тижня.

Також писали, що українців знову попередили про настання спеки, навіть шибки в машинах лопнуть.

Нагадаємо, що синоптики назвали дату настання холодів в Україні.