В українській армії похвалилися придбанням нових військових позашляховиків корейського виробництва

Не так давно, 8 серпня, в Україні військові зв'язківці святкували своє професійне свято. Одночасно з цим, в ВСУ заявили про те, що до державних військових випробувань готується нова командно-штабна машина Kia KM-450, яка замінить собою Р-125, побудований на шасі УАЗ-3151. Про це заявив командувач військами зв'язку та кібербезпеки генерал-майор Євген Степаненко, повідомляє iнформаційний портал "Авто Центр".

Kia KM-450. Фото: Авто Центр

Вперше даний автомобіль був представлений ще в 2015 році на виставці "Зброя та безпека", яка проходила в Києві. Дана модель спроектована спеціально для військових потреб. По зовнішності корейський позашляховик нагадує американський пікап Kaiser Jeep 1967 року випуску.

У Kia KM - 450 є наступні важливі характеристики: дорожній просвіт становить 25 сантиметрів, за рахунок чого повнопривідний пікап здатний долати підйоми з крутизною до 76 сантиметрів. Автомобіль здатний перевозити на собі до 12 бійців в повному обмундируванні.

Під капотом військового автомобіля встановлюється 139-сильний двигун Hyundai D4D об'ємом 3,9 літрів, який розвиває крутний момент в 373 Нм при 1600 оборотах в хвилину. У парі з двигуном працює п'ятиступінчаста механічна коробка передач. Обсяг паливного бака становить 106 літрів, за рахунок чого на одній заправці позашляховик здатний подолати до 700 кілометрів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали, як виглядав прототип ВАЗівської вісімки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на українській дорозі помітили незвичайний"Запорожець" -кабріолет.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали "Запорожець", перетворений на автомобіль"мисливців за привидами".