Похолодання в Україні тривало недовго. Незабаром йому на зміну знову повернеться пекельна спека. Що кажуть синоптики?

Напередодні вихідних синоптик Наталка Діденко розповіла, якою буде погода в Україні наступного тижня. Діденко спрогнозувала, що цими вихідними в Україні встановиться тепла і суха погода. Нетривалі дощі можуть зачепити тільки крайній Схід України та Приазов'я. В інших регіонах опадів не очікується.

"На Маковія в Україні буде чудова погода. Температура повітря буде радувати комфортними градусами. Протягом дня очікується + 24 + 29 градусів. Антициклон на Ім'я Elfi, який блокує прихід вологої повітряної маси від лихих циклонів Kurt і Luciano, визначить практично скрізь суху і сонячну погоду. Хіба що крайній Схід і Приазов'я зачепити незначними дощами теплий атмосферний фронт", - розповіла Діденко.

За прогнозом синоптика, вже в неділю стовпчики термометрів поповзуть вгору і досягнуть позначки +31 градус. Надалі температура повітря буде тільки збільшуватися.

"З початку наступного тижня спека в більшості областей України посилиться до +30 + 35 градусів", - попередила Діденко.

У Києві у вихідні буде тепло і сухо. Температура повітря прогріється до + 28, а в неділю до +30 градусів. Така погода триватиме в столиці до 19-го серпня. Після цього в Києві очікуються дощі і зниження температури до +24 градусів.

Як повідомлялося раніше, Україну накриє спека. Коли знову очікувати + 40 градусів?

Hyser також писав, синоптики розповіли, коли в Україну цього року прийде зима. Пора готуватися до ранніх морозів.