Відомий український спортсмен і золотий олімпійський призер Жан Беленюк виявився замішаний у скандалі через спільний знімок з «кремлівським рупором» Ольгою Скабєєвою.

Одіозна Російська пропагандистка розмістила у своєму Telegram-акаунті спільну фотографію з депутатом партії "Слуга народу" і учасником Олімпіади-2020 Жаном Беленюком. У підписі до кадру вона зазначила: "Було б справедливо викликати в Міноборони нардепа Жана Беленюка. Дивіться, яка зрада🙄".

Після того, як знімок облетів мережу, на адресу спортсмена полетіли численні критичні звинувачення. А він, у свою чергу, заявив, що не знає, хто така Ольга Скабєєва і не цікавиться контекстом політичних подій в РФ, оскільки йому немає до цього справи, повідомляє портал "Українські Новини".

Що стосується кадру саме з ведучою програми "60 хвилин" на одному з федеральних російських телеканалів, то він зазначив: "Я відомий спортсмен, зі мною може підійти і сфотографуватися будь-яка людина. Я йду по вулиці, зі мною фотографуються багато людей. Мені у кожного питати, хто він, звідки і чим займається?".

Через деякий час у своєму Instagram-акаунті Жан Беленюк опублікував пост, в якому розповів про нападки хейтерів на вулиці. "Кілька хвилин тому, невідомі мені молоді люди, підійшовши до мене в центрі Києва (Печерськ), намагалися спровокувати конфлікт! Вигукуючи образливі речі типу "чорна мавпа щось знає про патріотизм?" та "вали до Африки!"- поділився він.

Інтернет-користувачі виступили на захист спортсмена і закликали його не звертати уваги на випади злостивців:

Раніше "Hyser" писав про те, що переможний гопак Жана Беленюка викликав істерику в росЗМІ.

Також наш портал розповів про те, що відомий український спортсмен поставив на місце російських журналістів.

Нагадуємо, що українська легкоатлетка зробила гучну заяву після Олімпіади-2020.