Запорізький автомобілебудівний завод в 2022 році почне серійне виробництво автобусів марки Mercedes.

У ЗАЗ повідомили, що автобус ЗАЗ А09 - це повністю українська розробка, пише Телеграм-канал "Украина Сейчас".

"Він спроектований колективом інженерів ЗАЗ самостійно без залучення сторонніх організацій. При створенні конструкції керувалися рекомендаціями компанії "Мерседес" для виробників автобусів з використанням двигуна, коробки передач і задньої підвіски "Мерседес". Виконання цих рекомендацій дозволяє після проходження аудиту конструкції і виробництва отримати дозвіл на установку логотипу Mercedes на вироблений автобус", – повідомили в компанії.

Запорізькі інженери розповіли, що автобус буде оснащений 36 місцями. Використовувати транспортний засіб будуть для міжміських перевезень. В даний час в планах виробляти автобус для внутрішнього ринку України.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали про дивовижний FIAT 1975 року, який перетворили у відкритий пляжний автомобіль. У таких авто в далекі 70-ті роки перевозили багатих людей по території їх готелів або з яхт до номерів. Називалися вони Jolly і були випущені на базі популярної Cinquecento.

Що стосується конкретно цього FIAT Cinquecento 1975 року випуску, то кабріолетом він став в процесі переробки. Автовласник вирішив видозмінити своє авто і почав перетворювати його в Jolly.

Всього за кілька місяців він не тільки переробила його, але і продав.

На фото ми бачимо, що у зміненого ТЗ з'явилися тонкі трубчасті бампера, плетені сидіння і мотузки замість дверей.

Раніше Hyser писав про те, що у Німеччині знайшли унікальний Дизельний ГАЗ-69 з британським мотором.

Також Hyser повідомляв, що в Україні виставили на продаж 31-річний ВАЗ-2108 в ідеальному стані і мінімальним пробігом.

Нагадаємо, що колекціонер знайшов в Україні ідеальні ГАЗ-24 Волга і ЗАЗ-965 Запорожець.