Став відомий секрет одного з найпопулярніших радянських автомобілів - "Москвича"

"Москвич" АЗЛК-412-один з найпопулярніших автомобілів радянського виробництва, цікавий в першу чергу своїм унікальним 1,5-літровим двигуном, який останнім часом часто "ріднять" з легендарною лінійкою моторів М10 від BMW. Про це повідомляє iнформаційний портал "Auto24".

В першу чергу варто відзначити, що двигун "Москвича" створювався з оглядкою на стандарти розвинених країн Європи, де минула модель "Москвич-408" мала успіх навіть з більш слабким мотором.

Новий двигун для 408 моделі і його версій в інших кузовах почали проектувати ще в 1951 році. Варто відзначити, що мотори для 407 і 408 моделі цілком відповідали вимогам свого часу, проте "Москвич-408" користувався особливою популярністю, тому інженери АЗЛК хотіли утримати увагу іноземних автолюбителів, своєчасно надамо їм нову машину з більш вдалим мотором. Забігаючи вперед, можна сказати, що зі своїм завданням двигун УМЗ-412 зі своїм завданням впорався, при тому, що саме і він становив різницю між 408 і 412 моделями.

Мотор поєднував в собі такі якості як висока літрова потужність, невелика вага і невелика витрата паливо. З іншого боку, його практично спортивні характеристики потрібні були далеко не всім.

Якщо ж звернутися до мотору BMW M115, який вважають спорідненим мотору "Москвича", то він вперше був продемонстрований в 1962 році, в момент, коли радянські інженери працювали над своїм мотором вже близько року. M115 згодом став "батьком" лінійки М10, якою були укомплектовані близько десяти моделей.

Таким чином, німецький і радянський мотори обидва можна назвати хорошими, проте подібностей у них не більше, ніж у інших моторів того часу, а на ділі, заглиблюючись в технічні тонкощі, між ними можна знайти безліч відмінностей, таких як довжина ходу поршня, обсяг, Міжцентрова відстань циліндрів і так далі.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали, як виглядав прототип ВАЗівської вісімки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на українській дорозі помітили незвичайний"Запорожець" -кабріолет.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали "Запорожець", перетворений на автомобіль"мисливців за привидами".