В Україні почалися довгі вихідні, пов'язані зі святкуванням Дня Незалежності країни. Синоптики розповіли, яка погода буде в Україні у святкові дні.

Більшість українців вже насолоджуються довгими вихідними, які випали в робочому графіку завдяки Дню Незалежності України. Якщо ви вже визначилися з планами на святкові дні або ще тільки плануєте своє дозвілля, то незайвим буде ознайомитися з прогнозом погоди від українських синоптиків.

Синоптик Наталка Діденко напередодні поділилася з фоловерами інформацією, якою буде погода в Україні у святкові дні 21-24 серпня. За словами Діденко, на більшій частині території України погода буде тепла і суха. Детальніше, читайте нижче.

21 серпня, в суботу, майже на всій території України буде сонячно. Локальні дощі можливі тільки на Сході країни, де спостерігаються залишкові прояви атмосферного фронту, і на Заході. А на Півночі і в Центральній Україні можливі сильні пориви вітру. Температура повітря прогріється до + 22 +29 градусв вдень і +14 + 18 вночі. Так що для тих, хто планує рано вийти на вулицю або, навпаки, провести вечір на свіжому повітрі, синоптик рекомендує запастися одягом тепліше.

22 і 23 серпня в Україні Діденко прогнозує суху, сонячну і теплу погоду.

На День Незалежності, 24 серпня, у більшості областей встановиться спекотна сонячна погода. Локальні дощі очікуються тільки за Заході і на Півночі країни.

У Києві, де 24 серпня пройде святковий парад, очікується до +30 градусів і можливі локальні дощі. Так що на парад варто захопити з собою головний убір і парасольку.

«24-го серпня на Заході та Півночі з'являться локальні грозові дощі. У більшості областей відновиться спека, а ось у західних областях трохи похолодає. У Києві - діаграма - на День Незалежності температура повітря підвищиться до +30 градусів, тобто, буде спекотно, можливі локальні грозові дощі», - зазначила Діденко.

Як повідомлялося раніше, Україну накрила негода. Випав град розміром з куряче яйце.

Hyser також писав, що синоптики розповіли, якою буде погода на курортах України у святкові дні.