До кінця літа залишились лічені дні і в повітрі вже відчувається наближення осені. Щоправда, народні синоптики в один голос заявляли, що "вересень стане продовженням серпня і температура на рівні +26 градусів протримається аж до жовтня. От тільки прогноз українського Гідрометцентру кардинально інший і це підтверджує погода на найближчі дні до 29 серпня.

Так, всі українці вже відчули явно не літні ночі, коли можна обійтися легкими шортами і футболкою. Більше того, у деяких областях України мінімальна добова температура повітря опуститься до 7 або навіть 6 градусів за Цельсієм.

Так, у четвер, 26 серпня, в Україні буде мінливо хмарна та переважно дощова погода навіть з грозами. Особливо не пощастить жителям центральної, північної та деяких південних частин України, адже там слід очікувати град та шквали вітру до 15-20 м/с. Без істотних опадів обійдеться лише на Заході і на Сході країни, але і там опади очікуються в нічний час.

При цьому найжаркіша температура – в східних і південних областях - 25-30° тепла, у західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях 18-23°, а в Карпатах вдень лише 7-12° тепла.

Що стосується п'ятниці, 27 серпня, то в цей день лише центральні та південні регіони обійдуться без опадів.

А от 28 серпня дощі з грозами продовжать бушувати лише в Західному регіоні. У всіх інших обійдеться без істотних опадів, але з мінливою хмарністю.

До слова, за прогнозом синоптиків у вересні 2021 року середня місячна температура повітря в Україні очікується в межах 14-18° тепла, в Карпатах 11-12° тепла, що близько до кліматичної норми.

А от зима 2021-2022 готує українцямм багато сюрпризів - як приємних, у вигляді відлиги і потепління, так і не дуже. Крижані дощі, сильні морози і можливі навіть снігові бурани навряд чи когось порадують.

Раніше Hyser писав, в яких областях температура впаде до 9 градусів тепла.

Також наш портал повідомляв, українцям розповіли про дощі, які пройдуть в деяких регіонах.