За статистикою інсульт є другим за частотою "вбивцею" людей у всьому світі. І саме ця хвороба відправила на лікарняне ліжко всіма улюбленого артиста Романа громадського, а сьогодні, 28 серпня і зовсім стало відомо, що актор покинув цей світ.

Будьонівка, шинель в підлогу, одухотворене, дуже гарне обличчя людини, свято вірить в те, що "ми наш, ми Новий Світ побудуємо" - таким мільйони людей запам'ятають народного артиста Росії Романа громадського. Причиною його смерті стали наслідки інсульту.

"Він помер сьогодні, кілька днів тому у нього стався інсульт. Він тяжко хворів, перебував у реанімації", - повідомив гендиректор театру-фестивалю" Балтійський дім " Сергій Шуб.

Відомо, що прощання з актором відбудеться в цьому ж театрі чи то 1-го, чи то 2-го вересня, зараз дата і місце похорону ще уточнюються.

Мало хто знає, але корінний петербуржець Роман громадський насправді народився з прізвищем Владимиров. Однак після весілля з однокурсницею вірою громадською, він вирішив взяти її прізвище.

Відомо, що майбутній артист і талановитий актор народився в Ленінграді перед початком Великої Вітчизняної війни. У дитинстві він пережив блокаду, а будучи однорічною дитиною він врятував від бомби всю свою сім'ю.

У 26 років Громадський прийшов в Ленінградський державний театр імені Ленінського комсомолу (нині — "Балтійський дім"). Свої найзначніші ролі він зіграв у виставах "розгром", "Фауст", "все його життя", "кентаври", "по кому дзвонить дзвін".

Що ж стосується кіно, то "кінематографічний рахунок" Громадського підкочує до сотні. Хто ж не знає романтичного будівельника нового світу Гліба Чумалова з " цементу "або легендарного комуніста Олексія Кузнєцова з"блокади".

Найвідоміші його фільми "Сонька Золота ручка", "Двоє зі скриньки", "людина змінює шкіру". Він також був задіяний у перших шести сезонах знаменитого серіалу 2000-них "Ментовські війни".

Серед регалій артиста дві театральних премії" Золотий софіт " і звання народного артиста РРФСР.

Крім усього іншого Роман громадський викладав у Санкт-Петербурзькому гуманітарному університеті профспілок, займав пост декана факультету мистецтв, а потім був радником ректора.

Раніше Hyser писав про те, що Тетяна Кравченко відверто проявила свої почуття до актора Добронравова.

Також писали, що Анна Кошмал показала знімки з досвідченим партнером.

Нагадаємо, що Кравченко зізналася в почуттях Добронравову.