Україну незабаром накриє антициклон, який принесе сильний вітер і заморозки, це торкнеться практично всієї території України.

Так, синоптик Наталка Діденко розповіла про те, що незабаром в Україну прийде похолодання. Вже сьогодні, 7 жовтня, буде значно холодніше, ніж раніше. Пориви вітру досягнуть 15 м/с і температура повітря почне опускатися. При тому, що в найближчі кілька днів погода буде тільки змінюватися і буде все холодніше і холодніше.

За словами синоптика, вітер у західних, південних та частині східних областей у середу посилиться, через що на вулиці відчуватиметься похолодання. Що стосується опадів, то їх чекати в цей день не доводиться. Практично по всій території України буде переважно суха, але вітряна погода.

Вночі Максимальна температура повітря становитиме + 7 градусів тепла. Варто сказати, що нижче +1 вона не опуститися.

Крім західних і південних регіонів очікуються заморозки.

Вдень стовпчики термометрів піднімуться до + 10... 15 градусів, на Закарпатті до + 15... + 19 градусів.

Погода в Києві теж буде сухою. Температура вдень опуститися до позначки + 13 градусів тепла. Вночі буде вже значно холодніше і температура опуститися до + 4 градусів тепла.

Відчуття холоду додаватиме Східний поривчастий вітер, тому Діденко радить українцям одягатися тепліше, ніж у попередні дні. Адже при такій погоді можна з легкістю застудитися.

Синоптик також раніше повідомляла про те, що з кожним разом погода буде ставати все холодніше і холодніше. Тому про теплі дні пора забувати.

До того ж зима вже зовсім не за горами, а перший сніг очікується в кінці жовтня і листопаді.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні оголосили штормове попередження, пощастить не всім областям.

Також писали, що в Україну йдуть дуже потужні зливи, заллє практично всі міста.

Нагадаємо, що озвучено список регіонів, в які прийдуть перші морози.