Українців попередили про настання перших морози, які накриють практично всю територію України вже 10 жовтня.

Так, в Україні практично з кожним днем стає все холодніше і холодніше. Цього разу синоптики попередили про те, що морози можуть настати вже 10 жовтня. При тому, що вони торкнуться практично всю територію України. Про це свідчить оновлений прогноз погоди, складений в Укргідрометцентрі.

Температура повітря в деяких областях вночі опуститься до -1°С.

Йдеться про Львівську, Івано-Франківську, Тернопільську, Хмельницьку, Волинську, Рівненську, Чернівецьку та Хмельницьку області.

Але поки не варто засмучуватися. Тому що раніше згідно з прогнозом Укргідрометцентру, перші заморозки повинні були настати ще 8 жовтня. Згідно з даними температура повітря повинна була опуститися до -2 градусів морозу. Але насправді в жодній області України таких показників не було.

"Якщо температури повітря і поверхні грунту будуть знижуватися до 0° С і нижче, то це вже буде мороз, а не заморозки", - пояснили синоптики на сторінці в Facebook.

Хоча справедливості заради варто сказати, що все ж температура 8 жовтня дещо опустилася. Але позначку в 0 градусів вона не переступила. Але практично у всіх областях України відзначений сильний вітер.

8 жовтня на Закарпатті зберігається найтепліша погода. Там стовпчики термометрів не опустяться нижче + 18 градусів тепла. У сталевих регіонах температура повітря буде на рівні +12...+ 14 градусів тепла.

У більшості областей переважатиме невелика хмарність, а ось жителів Заходу країни порадує ясна і безхмарна погода.

Раніше Hyser писав про те, що Укрзалізниця ввела на 2022 рік нові поїзди.

Також писали, що Київ може опинитися в червоній зоні.

Нагадаємо, що українців попередили про погіршення погоди.