Попереду сезон дощів і з цього приводу один з відомих кінологів попередив, яких декоративних собак краще не вигулювати в негоду.

За його словами, в сиру погоду, краще не гуляти з породам з короткими лапами, літнім і вихованцям без шерсті, пише "Лента". В іншому випадку вихованці можуть застудитися.

Спеціаліст рекомендує ходити на прогулянки тільки в спеціальному одязі, щоб тварина не замерзла.

"Прогулянки в холодну погоду під дощем і сильним вітром можуть привести до простудних захворювань у собак. Це особливо стосується декоративних порід, собак з короткими лапами, літніх вихованців і собак без шерсті. Краще скасуйте тривалу прогулянку, перечекавши, якщо це можливо, сильний дощ", - рекомендує експерт.

Одночасно з цим він вважає, що свого чотирилапого друга краще не позбавляти можливості подихати свіжим повітрям, навіть якщо за вікном негода. Одягнувши теплий комбінезон, яких в магазинах величезна кількість, або пошивши його самостійно, вихованець повинен вийти подихати, адже саме в дощову погоду посилюються запахи. Це може відволікати і турбувати вихованця, тому краще його не квапити, а дати вигулятися.

Завершувати прогулянку варто, якщо собака почала тремтіти або піднімати лапи. Адже загравшись або задивившись по сторонах, вона може не помітити, як пройшла величезна кількість холодних калюж і її лапи замерзли.

Собака не може сказати про те, що продрогла, але по її поведінці господар повинен сам зрозуміти, що пора йти в бік будинку, щоб вихованець не встиг перемерзнути і захворіти.

Після прогулянки слід вимити лапи свого друга теплою водою і протерти насухо рушником. Якщо собака забруднилася досить сильно, то краще буде спокутувати її під теплим душем і добре просушити шерсть.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні зафіксовано спалах сказу.

Також Hyser повідомляв, що собака та кінь ледь не зірвали матч на Полтавщині.

Нагадаємо, що Пелікан з Вінниці навчився жонглювати м'ячем.