У мережі з'явилася інформація про смерть творця "Рабині Ізаури" Жілберту Брага

Стало відомо, що Бразильський сценарист і творець популярного серіалу "Рабиня Ізаури" Жілберту Брага померти у лікарні Ріо-де-Жанейро у віці 75 років. Про це засобам масової інформації розповів племінник сценариста, передає інформаційний портал "КП в Україні".

Повідомляється, що Брага був госпіталізований до медичного закладу 22 жовтня з перфорацією стравоходу. В організмі почала розвиватися інфекція, в результаті чого він не зміг впоратися з ускладненнями. Племінник сценариста Бернардо Аружо також розповів, що в наступні роки життя Брага переніс операцію на серці і на хребті. Він не дожив до дня народження буквально кілька днів — 1 листопада сценаристу виповнилося б 76 років.

Відзначимо, що дебют Жілберту Браги відбувся в 1972 році, при роботі над екранізації "дами з камеліями" Олександра Дюма. Першою мильною оперою Жілберту став проект "Corradda do Ouro", що вийшов на екрани в 1974 році. Тоді він розділив авторство з Лауро Сезаром Мунісом і Джанет Клер.

Самим же знаменитим серіалом творця став Телевізійний серіал під назвою "Рабиня Ізаура", який вийшов на блакитні екрани в 1976 році. Телесеріал здобув колосальний успіх, ставши найбільш продаваним проектом в історії бразильського телебачення. "Рабиню" показали більш ніж 70 країнах світу і він навіть був показаний в Радянському Союзі, хоча і з чималою затримкою — в 1988 році.

На цьому, однак, досягнення Брага не закінчилися, оскільки в 2012 році він став лауреатом премії "Еммі" за серіал "пліч-о-пліч". Останнім же проектом сценариста став серіал" Вавилонія " 2015 року.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що не стало учасника легендарної групи ДДТ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що помер легендарний український артист.

Також "Hyser" писав, що не стало колишньої дружини "Джеймса Бонда".