Кажуть, що професія лялькаря – дуже цікава, але складна. Ще б пак, ця людина повинна вміти багато: і мріяти, і малювати, і ліпити, тобто робити все – від задуму і втілення ляльки в життя до вміння нею управляти. У п'ятницю, 29 жовтня, Театральна спільнота України втратила чудового професіонала.

Так, стало відомо, що в ніч на п'ятницю, 29 жовтня, пішов з життя головний режисер Хмельницького обласного академічного театру ляльок Сергій Брижань.Чоловікові було всього 65 років.

Про трагічну втрату в соцмережах написала дочка Сергія Брижаня Ольга Черкаська, проте про причини смерті режисера вона промовчала, зазначивши лише, що батько довго боровся з хворобою.

"Чому так раптово, так несподівано, так швидко? Тату, ты мав ... ще стільки всього зробити, стільки створити вистав, якими насолоджувалися б дітки не одне десятиліття. Повинен, але вже не зробиш. Тепер ти став нашим Ангелом, який буде нам допомагати з неба" - написала вона.

Вже відомо, що поховають Сергія Брижаня в суботу, 30 жовтня, у Хмельницькому.

На трагічну звістку одразу ж відреагували в його рідному ляльковому театрі.

"Це важка втрата для усього міста та України. Він був тією творчою та неординарною особистістю, яка надихала багато поколінь", - з сумом сказала Ірина Трунова, директорка академічного обласного театру ляльок "Дивень".

І справді, Сергій Брижань більше 30 років очолював Хмельницький театр ляльок та став автором сотень лялькових вистав. П'єси, інсценізації, авторизовані переклади авторства Сергія Брижаня з успіхом йдуть на багатьох сценах театрів ляльок України.

Сергій Брижань мав звання Заслуженого діяча мистецтв України та був лауреатом премії Кабінету Міністрів України ім. Лесі Українки. А от за створення унікальної знакової системи рішення лялькових вистав він навіть став лауреатом премії Національної спілки театральних діячів України ім. В. Клеха (Україна-США).

А розпочинався творчий злет митця у Рівненському обласному театрі ляльок, куди він потрапив за розподілом на посаду режисера-постановника.

Раніше Hyser писав про те, що у лісі на Херсонщині виявили тіло молодого поліцейського.

Також Hyser повідомляв, що не стало зірки серіалу "Друзі".

Нагадаємо, що не стало легенди культової групи ДДТ.