Двадцять років тому йому присвоїли титул "людина-епоха". І правда, саме він за радянських часів вітав громадян Росії з Новим роком замість керівництва країни, а в період з 1996 по 2011 рік читав текст у щорічній хвилині мовчання 9 травня. Сьогодні, 30 жовтня.

Так, стало відомо, що в 89 років помер легендарний диктор Центрального телебачення Держтелерадіо СРСР Ігор Кирилов. Про смерть народного артиста СРСР повідомили в ефірі Першого каналу.

"Наш легендарний колега, старший товариш, для багатьох справжній учитель. Ігор Кирилов. RIP. Епоха", - прокоментував смерть ведучого Перший канал.

Причиною смерті легендарного радянського і російського диктора Ігоря Кирилова став тромбоз. Серце чоловіка зупинилося вранці 30 жовтня в одній з московських лікарень. Де і коли пройде прощання з народним артистом СРСР, поки не озвучено.

Відомо, що кар'єру на телебаченні Кирилов почав в 1957 році з посади помічника режисера, проте вже через два з половиною місяці на Центральній студії телебачення він вів свій перший прямий ефір для багатомільйонної радянської аудиторії.

Саме він свого часу повідомив громадянам країни про запуск першого штучного супутника Землі в 1957 році і про політ Юрія Гагаріна в 1961.

Крім того, більше 20 років він був диктором програми "Час". Ведучий також з 1965 року вів телевізійну трансляцію парадів на Красній площі. Також Кирилов вів програми" Пісня року "(1971-1975)," Екслібріс"," погляд",» Телескоп"", був ведучим каналу"ВІD представляє".

"Образ Ігоря Кирилова миттєво виникає перед очима при згадці слова "диктор", - завжди говорили його колеги на телеканалі.

"Шкода!!! Хороша інтелігентна людина була!!!🙏 ", "Дуже хороший ведучий, у нього такий проникливий голос. А програма " час " -це щось незабутнє. А як він вів паради на 9 травня, 1 травня, 7 листопада!!!!!", "Сумуємо всією радянською країною...🙏 ",- почали писати ті, чиє життя було пов'язане так чи інакше з його роботою.

До слова, Ігор Кирилов отримував сотні листів від шанувальників і шанувальників його таланту. За словами народної артистки РРФСР Анни Шатілової, телеведучий завжди вмів справлятися з важкими завданнями і високим навантаженням.

Раніше Hyser писав про те, що у лісі на Херсонщині виявили тіло молодого поліцейського.

Також Hyser повідомляв, що не стало зірки серіалу"Друзі".

Нагадаємо, що не стало легенди культової групи ДДТ.