Прийшов час переходити на зимовий час.

Це означає, що пора переводити годинники на годину назад. Зробити це потрібно вже сьогодні вночі о 4:00. Варто відзначити, що вже багато років Україна в цей день здійснює перехід на зимовий час, хоча багато хто виступає проти цього, пише "Заборона".


Можливо, після цього більше не будуть переводити годинник, але це не точно. Деякі стверджують, що за рахунок переходу на літній час вдається економити енергію. До слова, перехід на літній час відбувається щорічно в останню неділю березня, а на зимовий - в останню неділю жовтня.

Багато чиновників вже не раз виступали з ініціативою припинити ці "скачки в часі". Так, останній раз до Кабміну намагався достукатися народний депутат від "Слуги народу" Руслан Стефанчук. Це було навесні 2021 року, але тоді парламент вирішив направити законопроєкт до Комітету ВР з питань економічного розвитку на доопрацювання.


Хоча Стефанчук наводив у приклад висновки експертів, які відзначили, що сезонний перехід часу погано позначається на загальному стані людини, як фізіологічному, так і психологічному. Як показали їх спостереження, після переведення годинникових стрілок у людей часто погіршувалося самопочуття, знижувалася працездатність, відбувалося значне загострення хронічних захворювань.

Однак навіть незважаючи на це, нардепи не скасовували переведення часу. Але кілька тижнів тому Стефанчук заявив, що питання про скасування переходу на літній час ще буде обговорюватися. Він вважає, що Україна повинна жити в зимовому часі, тому обговорення даного питання буде актуально після переведення годинників 31 жовтня 2021 року.

Раніше "Hyser" писав про те, що стало відомо про кількість вихідних у листопаді.

Також наш портал повідомляв, що Павло Глоба назвав знаки Зодіаку, яким не пощастить в листопаді.

Нагадуємо, що українців готують до неприємної погоди в листопаді.