Свято, яке на Заході відзначають в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, називають Геловін. В слов'янський культурі він же називається Велесова ніч. У цей день наші предки боялися виходити з дому.

Велесова ніч так називалася завдяки язичницькому Богу Велесу, пише "Обозреватель". День вважали магічним, тому з ним пов'язували безліч забобонів і ворожінь.

Велес - це Бог достатку, мистецтва, краси, щастя і любові, покровителя провидців і худоби, стража на межі нашого і потойбічного світів.

Історія говорить про те, що свято Велесова ніч почали відзначати ще до появи християнства. У цю ніч предки вважали, що виходити з дому небезпечно тому, що можна потрапити в світ духів. Також в цей день уникали нових знайомств.

Вечір перед Велесовою ніч і саму ніч предки проводили у великому колі близьких за багатим столом. Вони запалювали свічки і розкладали гілки горобини. Окремо залишали блюдо для померлих предків і тарілку з частуванням для будинкового, яке вранці віддавали птахам.

У Велесову ніч було прийнято гадати. Вважалося, що в цю ніч можна попросити допомоги у предків. Необхідно перед сном уявити одного з померлих родичів і розповісти про те, що турбує. Якщо уві сні ви побачите того самого предка, то це буде означати, що ваше прохання почута.

Можна загадати бажання в цю ніч. Для цього необхідно взяти яблуко, покласти під подушку, а вранці з'їсти його.

На свічці також ворожили, намагаючись у вогні розглянути предмети і людей, що символізують майбутнє.

Раніше Hyser писав про те, що Ванга зробила таємне передбачення для Зеленського.

Також Hyser повідомляв, що синоптики назвали дату першого снігу в Україні.

Нагадаємо, що У мережі спливло давнє пророцтво Ностардамуса.