Часом буває, що натільні хрестики, виготовлені зі срібла, темніють і люди задаються питанням, чому так відбувається - це пристріт або вони беруть на себе людські гріхи.

Що стосується думки Православної церкви, то батюшки кажуть, що як такого "пристріту" і "порчи" не існує - вони існують тільки для тих людей, які в це вірять. А для тих людей, які живуть не у вірі Богу і не слідують Його заповідям, вони тим самим добровільно дають доступ до своєї душі темним силам.

Особливо це стосується тих людей, які займаються ворожінням або самі ходять до "ворожок", "цілителів", "екстрасенсів" та інших.

На часте питання, як захиститися від чаклунства церква дає однозначну відповідь - не вірити в нього, а вірити тільки в Господа Бога. Жити за Божими заповідями і відвідувати церкву.

Що стосується гріха, то їм вважається неправильне вживання людиною даної йому Богом свободи вибору. Коли людина вибирає не чеснота і заповіді Всевишнього - а порок і гріх. Тоді він свідомо відокремлює себе від Бога і повільно (або швидко) руйнує власну душу.

На хрестику гріх ніяк не відбивається - він проявляється в душі людини, а якщо пристрасть зайшла занадто далеко — то і в зовнішньому вигляді. Це стосується тих, хто багато п'є, наприклад.

Гріх можна перемогти, але тільки не хрестиком, а добровільним каяттям і зміною життя.

Все ж залишається питання, чому чорніє хрестик. Вся справа в тому, що срібні хрести, як і хрести з інших металів, мають властивість з часом покриватися оксидом матеріалу, з якого виготовлені. Так як взаємодіють з потом, водою, повітрям і т. п.

Якщо хрестик зроблений з міді, він з часом може стати зеленуватим.

Раніше Hyser писав про те, що Ванга зробила таємне передбачення для Зеленського.

Також Hyser повідомляв, що У мережі спливло давнє пророкування Ностардамуса, яке вже почало збуватися.

Нагадаємо, що внучка відомого Мольфара розповіла про майбутнє України.