Загадкове червоне свічення у хмарах над Атлантичним океаном було зроблено пілотом неназваного повітряного судна.

За його словами, подібне за всю свою льотну практику він побачив уперше 22 липня. На опублікованих ним фото видно, як яскраве червоне світло просочується крізь хмари, нагадуючи потоки розжареної лави.

Як пише Апостроф , з посиланням на Daily Mail, найбільш вірогідним поясненням червоного сяйва є те, що, можливо, світіння походило від рибальського човна, господар якого використовував червоні світлодіодні панелі для залучення косяків сайри.

При лові сайри використовують сотні масивних світлодіодних ліхтарів по периметру рибальських човнів для залучення риби. Найчастіше її можна побачити у Тихому океані, але атлантична сайра зустрічається від затоки Святого Лаврентія у Канаді до Бермудських островів.

Аналогічне явище було помічене у 2014 році іншим пілотом.

"У ніч з 24 на 25 серпня 2014 року я летів на Боїнгу 747-8 з Гонконгу в Анкорідж. Під час польоту над безкрайніми просторами Тихого океану, десь на південний схід від російського півострова Камчатка, я пережив одне з найдивніших переживань Ми летіли на комфортній висоті 34 000 футів (10 км), нам залишалося приблизно 4,5 години до Аляски.По радіо ми чули, як авіадиспетчер розмовляв з іншими літаками, які прямували до Західного узбережжя США про відхилення маршруту. через сильні землетруси в Сан-Франциско», — написав тоді пілот.

Читайте також:

Росіянка вкрала хіт Софії Ротару та заспівала його російською мовою. Яка дешевка

Не стало зірки фільмів "Титанік" та "Планета мавп"

Лавров підтвердив удар по Одесі та сказав, що тут немає жодних порушень