Легендарний музикант Святослав Вакарчук, чиї пісні стали саунд-треками до долі мільйонів українців, після початку війни став для багатьох натхненником та прикладом для наслідування, яким має бути справжній патріот своєї країни. Ще б пак, за п'ять місяців війни артист уже кілька разів об'їхав східну лінію фронту, підтримуючи постраждалих внаслідок атак російських окупантів, біженців, змушених покинути будинки, а також ЗСУ. Тим часом знаходить Вакарчук час і для творчості.

Так, стало відомо, що гурт "Океан Ельзи" на чолі із солістом, тренером "Голосу країни-12" Святославом Вакарчуком 27 липня випустив композицію "Квіти мінних зон" та емоційний кліп на неї з документальними кадрами з Донбасу.

Дивно, але цей трек написав музикант задовго до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, проте тепер композиція набула нового сенсу і стала ще щемливішою.

Відеороботу опублікували на офіційному YouTube-каналі гурту.

Відомо, що зйомка відео проходила кілька тижнів тому. У ньому, зокрема, є документальні кадри на Донбасі.

Наприклад, спочатку кліпу глядач знайомиться з військовослужбовцями, які продовжують жити, читати книги та переглядати фотографії своїх дітей, проте тепер їхня реальність – це війна. Так, один із героїв відео на початку дзвонить своїй дружині та розпитує про дочку, у якої нещодавно випав зуб. Захисник просить кохану надіслати фотографію дівчинки.

Режисером відео виступив Олег Томін. За його ідеєю, у кадрі одночасно відбуваються події у двох вимірах — життя в тилу та бойові дії на фронтах війни за свободу та незалежність України.

"Але найголовніше - це не два паралельні світи, а наша спільна, одна на всіх реальність. Коли на відстані руки - війна, на відстані руки - тил. Тривога, біль, безсонні ночі очікування короткого повідомлення "все добре у нас", " я норм", "живий" або просто "+". І тут же – лють до ворога, яка перетворюється на рішучість, сміливість та непохитну віру у звільнення кожного метра своєї країни", — кажуть учасники ОЕ.

До речі, легендарний український гурт "Океан Ельзи", національний мобільний оператор "Київстар" та фонд компетентної допомоги армії "Повернися живим" об'єднали зусилля, щоб підтримати захисників України та зібрати кошти на нові якісні авто для них.

Читайте також:

Зеленський пообіцяв Росії розплату за удари по житлових будинках: "Ми битимемо у відповідь"

В Україні вже хочуть зробити Джонсона прем'єр-міністром, давши йому громадянство

Ангел забрав обох. Мати поховала двох синів: обидва боролися за Україну