Ні для кого не секрет, що повномасштабна російська агресія проти України суттєво прискорила дерусифікацію такої соціальної мережі як Facebook. Так, наприклад, у червні 66,8% користувачів українського сегменту Facebook обирали для постів державну мову. Ось тільки на тлі таких змін свідомості та патріотизму постала інша проблема.

Так, останнім часом все більше користувачів скаржаться, що соцмережі блокують повідомлення про війну та сторінки в Facebook та Instagram.

Справа в тому, що політика компанії Meta за контентом не адаптована до реалій війни в Україні. У компанії блокування гештегів, пов'язаних із злочинами РФ у Бучі та інших містах України, пояснюють роботою автоматичної системи.

Таким чином, Міністерству цифрової трансформації України неодноразово навіть зверталося із запитами до Meta, щоб компанія розблокувала контент українців.

"Майже всі запити одержують позитивне рішення - і акаунти активістів, волонтерів, блогерів розблокують. Однак це не вирішує проблему глобально", - кажуть у відомстві.

Більше того, українські зірки звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням вплинути на рішення керівництва компаній Google та Meta переглянути правила спільнот та припинити блокувати українські акаунти, які висвітлюють події в Україні, збирають кошти на допомогу ЗСУ та постраждалим громадянам та "зрештою називають війну війною".

Автор петиці та Оксана Бердникова взагалі пропонує главі держави запросити керівників цих компаній та особисто Марка Цукерберга в Україну та провести для них екскурсію у зруйнованих Бучі, Ірпені та Бородянці.

За кілька днів петиція набрала понад 4300 підписів із 25 тисяч необхідних. Особливо закликають користувачів підписати її, щоб Зеленський міг розглянути цю пропозицію, знаменитості.

"Кастрація, вбивства, зґвалтування, вбивства дітей, руйнування міст. Неприборкане зло. Meta, що для вас неприйнятний контент - реальність кожного українця за п'ять місяців! Проросійські сепаратисти заявили, що 40 військовополонених було вбито і 130 поранено в результаті ракетного обстрілу табору Оленівці Ця в'язниця використовувалася для розміщення багатьох українських солдатів, що здалися два місяці тому на заводі "Азовсталь" у Маріуполі. подумай про свій біль, який занадто близький, якщо не діяти! - Написала, наприклад, Маша Єфросиніна.

Читайте також: