Майже півроку радянська та українська естрадна співачка Софія Ротару воліла не висловлюватися щодо війни в Україні, яку розпочав диктатор Путін, і ось тепер нарешті вийшла на зв'язок. Цей день за іронією долі співпав із ювілеєм знаменитості, адже саме сьогодні Софія Михайлівна відзначає 75-річчя.

7 серпня Софія Ротару відзначає 75-річчя. Можна припустити, що на тлі колишніх ювілеїв цей знаковий "полубілей" пройде для співачки більш ніж скромно. Ще б пак, адже зазначає вона його у рідному селі Маршинці Чернівецької області.

Так, на своїй сторінці в Instagram вона опублікувала фото з Маршинців Чернівецької області, де вона народилася та виросла.

"Приїхала в місце сили! Тут я народилася, росла, пішла до школи. Тут я почала співати. Рідні Маршинці нагадали мені, як важливо не втратити почуття причетності до своєї Землі, відчувати зв'язок із тими, хто дав тобі життя, виховав та підтримував у твоїх починаннях", - написала артистка в Instagram вперше за п'ять останніх місяців.

У кадрі Ротару постала в жовтій сукні, а на коліна поклала жовто-синю хустку.

Артистка також зазначила, що не любить говорити про свої благодійні ініціативи, але свого дня народження вирішила оголосити збір коштів на допомогу українцям. Крім того, Софія Ротару додала, що цього разу не святкуватиме ювілей, натомість дуже чекає на День незалежності, щоб нарешті відсвяткувати нашу перемогу над Росією.

"Я рідко пишу, але сьогодні маю два приводи. Мій ювілей і дуже важливий день гуманітарної ініціативи, яку я підтримую з перших днів початку повномасштабної війни — БОН бокс. Проект, який піклується про дружин і дітей військовослужбовців, які пішли на фронт і матерів з дітьми, які втратили батька і чоловіка на цій війні, трохи незвичайна для мене роль, не звикла допомагати "на публіку", ще складніше мені просити про допомогу... Давайте разом зробимо це добре діло! Де б ми не знаходилися і якою б мовою не говорили Сьогодні не час святкувати ювілей, сьогодні я молюся, щоб, як завжди, через кілька тижнів після мого дня народження, ми святкували День Незалежності України! нашої прекрасної України звучали пісні про кохання та мир",- написала Ротару.

Нагадаємо, п'ять місяців Софія Ротару мовчала про війну в Україні. Лише одного разу вона відреагувала на обстріл Вінниці, але згодом повернулася до своєї "аполітичної" позиції.

Зараз, мабуть, Софія Ротару має намір обірвати всі зв'язки з Росією.

Читайте також:

Поганий знак: Кейт Міддлтон зняла обручку. Усі завмерли в очікуванні

Українцям пообіцяли осінню надбавку до пенсії. Що відомо

Такого ви не куштували: найсмачніша намазка на хліб із кабачків. Рецепт