Найпоширеніший продукт, який можна закупорити у скляні банки – це огірочки. Як виявилося, хрусткі огірки на зиму без стерилізації – це реальність!

Огірки висипати в миску чи тазик.

Огірки промити, залити холодною водою і залишити на 5-6 годин.

Потім у огірків обрізати хвостики із двох сторін.

Рекомендація: для консервації огірків ідеально підійдуть скляні банки об'ємом півтора, два або три літри. Банки потрібно попередньо ретельно вимити, обов'язково кілька разів сполоснути, щоб не залишилося миючого засобу. Потім повністю висушити - щоб усередині не залишилося ні крапельки вологи.

Складаємо огірки у підготовлені банки, при цьому ніяких спецій додавати не потрібно.

Готуємо розсіл - для цього 200 г солі великого помелу заливаємо водою. Таким розсолом необхідно залити огірки.

Через 2 дні розсіл потрібно злити, а огірочки добре промити під краном холодною водою.

На верх банки кладемо спеції: пару зубків часнику, 1 листок хрону, 6-8 листків смородини чорної, 3 листки вишні, шматочок червоного перцю (гіркого та очищеного), парасолька кропу.

Заливаємо огірки холодною водою з-під крана і ставимо на зберігання холодильник, або погріб.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт