Багато хто буде здивований, ось тільки від втрати дрібних речей у пральній машині, як виявилося, страждають люди по всьому світу, а вчені ламають голову над тим, як це можна пояснити. Декілька років тому навіть "Індекс втрати шкарпеток" розрахували! Люди в соцмережах діляться лайфхаками на тему того, як уникнути втрати речей у пральні, і навіть засновують спеціальне свято - День втраченої шкарпетки (Lost Sock Memorial day).

Втрата шкарпеток у пральній машині – дуже поширена ситуація.

Однією з найпоширеніших причин зникнення подібних речей у пральній машині може бути постільна білизна. Так, при пранні разом з постільною білизною шкарпетки та труси забиваються у кути підковдра. Якщо забарвлення речей неяскраве, їх потім можна і зовсім знайти.

Інші причини, чому так відбувається:

  • речі забиваються під гумовий ущільнювач, розташований краєм барабана навколо отвору для завантаження;
  • Дрібниця потрапляє в щілину між баком і барабаном, осідаючи в баку. Дістати можна лише через отвір для нагрівального елемента, але для цього потрібно частково розібрати пральну машину.
  • більші та важкі речі видавлюють шкарпетки та труси в зливальний шланг. При зливі води дрібні речі або забивають цей шланг, або вирушають у захоплюючу подорож

Як не втратити шкарпетки

Покладіть шкарпетки у стару футболку

Вам знадобиться тільки стара футболка, бажано біла, щоб не зіпсувати шкарпетки. Потрібно помістити шкарпетки всередину одягу та зав'язати, щоб створити своєрідний мішок. Також можна використовувати спеціальну сітку для прання.

З'єднайте шкарпетки шпилькою

Ще один простий прийом, щоб не втратити шкарпетки, це зв'язати їх шпилькою або навіть прищіпкою. Цей спосіб легкий, практичний та дуже ефективний для сортування чистої білизни.

Купуйте шкарпетки одного кольору

Завжди корисно купувати кілька пар шкарпеток одного кольору. Навіть якщо ви втратите шкарпетку, у вас завжди буде можливість взяти іншу.

Читайте також:

Було замовлення Кремля: СБУ затримала кілерів, найнятих для ліквідації Резнікова та голови розвідки Буданова

Стриптизерка з "Міста гріхів" виставила на продаж труси принца Гаррі