Погодьтеся, багато хто пам'ятає той час, коли 1989 року 15-річний хлопчик із дитбудинку Юрій Шатунов співав зворушливі пісні про підліткове кохання на забитому під зав'язку Московському стадіоні "Лужники". Кохання фанаток було настільки велике, що десятки тисяч 13-15-річних шанувальниць під слова "Літо – казковий світ… <...> Літо – час кохання для нас" знімали з себе нижню білизну і кидали її на сцену. Чи то від заздрості, чи то від ворожості, але після раптової смерті Юрія Шатунова деякі виконавці жорстко пройшлися спадщиною покійного Шатунова.

І справді, незважаючи на те, що пік шаленої популярності хлопчикового гурту припав на далекі 80-ті, долю кожного учасника "Ласкового травня" обговорюють і сьогодні. Особливо – Юрія Шатунова, чиє життя трагічно обірвалося цього літа.

Лоліта Мілявська та Леонід Агутін теж пройшлися творчістю гурту "Ласковий май". Так, архівні кадри з різкими висловлюваннями естрадних суперзірок з'явилися у фільмі "Ласкавий травень та Юра Шатунов. Ліки для країни" на телеканалі ТВЦ, написали РосЗМІ.

"Два притопи — три прихлопи. Ще й фанера. Ще й фальшива", — заявила скандальна Лоліта.

Не так жорстко, але все ж таки некомпліментарно відгукувався про колег Леонід Агутін. Він, своєю чергою, не вважає групу професіоналами.

"Більшість людей хоче почути саме таку пісню, але професійні люди таких пісень не роблять", - пояснив він.

Водночас, під час прощання з Шатуновим, співачка та актриса Лоліта Мілявська заявила, що лише з віком змогла усвідомити, яку роль для вітчизняної сцени грали цей гурт та її соліст.

"Пішла ціла епоха, епоха "Ласкового травня". Є епоха Пугачової, а є епоха "Ласкового травня". Мені неймовірно боляче було почути, що Шатунов помер. Він дивний, світлий, незлобливий, вихований пацан. З ним у мене ніколи не було близьких стосунків, але були партнерські стосунки. Він просто був моїм колегою періодично десь у великих концертах", - сказала тоді артистка.

За її словами, Шатунов завжди вирізнявся вихованістю і був їй дуже симпатичним, хоча спочатку вона терпіти не могла творчості "Ласкового травня".

Читайте також:

Потужна "бавовна" на відомому кримському курорті: росіяни збирають валізи та біжать додому

Президент Естонії у футболці Зеленського показав, як можна вдарити по Росії. Фото

Надсилатимуть повторні повістки: як поводитися і що робити. Роз'яснення