Вважається, що виноградну лозу людям подарували боги. Грона наливались соком дуже швидко. Ті, що з'явилися на світанку, були рожевими, як ранкова зоря, ті, що ввібрали світло полуденного сонця, стали золотими, а ті, що дозріли в сутінках, виявилися чорними, як нічне небо. І щоліта і осінь у людей тепер дилема - який сорт вибрати.

У темному винограді більше антиоксидантів та флавоноїдів, які здатні захистити організм від негативу заявила лікар-дієтолог Нурія Діанова .

Вживання винограду не допоможе вилікувати різні хронічні захворювання, але здатне підтримати здоров'я організму. У темних сортах міститься велика кількість антиоксидантних речовин, які допомагають продовжити молодість та уповільнюють запальні процеси.

«Завдяки поліфенолам знижується рівень холестерину, зменшується ризик появи бляшок холестерину, виноград можна назвати хорошим засобом для профілактики атеросклерозу», — зазначила лікар.

Фахівець зазначила, що іноді виноград можна їсти разом із кісточками, ретельно їх пережовуючи, тому організм отримає більше корисних речовин. Відмовитися від винограду варто людям, які страждають від цукрового діабету та жирової хвороби печінки.

Проблема в тому, що у винограді дуже багато фруктози, тому за один раз можна з'їдати не більше ста грамів продукту. Краще їсти виноград не як окрему страву, а у вигляді перекушування, також можна додати до нього горіхи або сир, тоді рівень глюкози в крові не різко підніматиметься», — пояснила дієтолог.

Читайте також:

У Севастополі та Балаклаві гуркоче "бавовна": у мережах уже панікують

Успіння Пресвятої Богородиці: коли відзначають та що заборонено робити

В руку не вміщується: Леся Нікітюк показала свої розкішні "супер-помідори"