Глава Чечні Рамзан Кадиров вже давно став у Росії одним із головних "ньюсмейкерів" війни в Україні. Ще б пак, він неодноразово звертався до президента Володимира Путіна з проханням не зупиняти спецоперацію і обіцяв, що скоро в'їде на трофейному автомобілі до Києва. Як виявилося, у Києві на нього чекають, ось тільки не з квітами, а з наручниками.

Стало відомо, що СБУ оголосила підозру Рамзану Кадирову та двом його найближчим поплічникам.

Так, голову Чеченської Республіки РФ Рамзана Кадирова, а також заступника начальника управління ФСВ Нацгвардії РФ у Чеченській республіці Данила Мартинова та командира тактичної групи 249 окремого моторизованого батальйону "Південь" військ нацгвардії РФ Хусейна Межидова звинувачують у скоєнні військових. Усім трьом оголошено підозри.

Щодо Мартинова, то за інформацією української спецслужби, саме він керував захопленням Бородянського психоневрологічного інтернату, де взяв у заручники понад 500 пацієнтів, працівників закладу та місцевих мешканців, а сам будинок інтернату перетворив на вогневу точку.

Чеченський диктатор Рамзан Кадиров вже відреагував на звинувачення СБУ. Про це Рамзан Кадиров заявив у голосових повідомленнях на своїй сторінці в Telegram.

Рамзан Кадиров запропонував СБУ у своєму Telegram-каналі назвати місце, куди їм приїхати.

"Ми із задоволенням приїдемо і розберемося, хто злочинець, хто вбивця, а хто терорист. Я брав участь, беру участь і буду брати участь у спеціальній операції і звільнятиму тих людей, з яких ви знущалися всі ці роки", - сказав він.

Кадиров також заявив, що Данило Мартинов зараз працює в МНС республіки і вже не бере участі у військовій спецоперації, а Хусейн Межидов "захищав людей похилого віку і жінок", а зараз "готується до наступного штурму".

Крім того, він порадив Президенту України Володимиру Зеленському подякувати особисто Путіну за те, що той не дозволив кадировцям взяти київську столицю.

"Якби мене запитали, я б давно забрав Київ. І Зеленський, і тому подібні були б у підвалах вже на допитах. Дякуємо Путіну за те, що нам не дозволяють забрати Київ і спитати з тебе повністю, кавєєнщик", - також заявив чеченський розділ.

Читайте також:

Росія не зможе бити ракетами по Україні: Зеленський розповів про нові системи ППО

Буржуйки встановлюватимуть прямо в будинках: як Львів готується до дуже важкої зими

Названо 5 жіночих імен, які приваблюють чоловіків: відразу починаються фантазії