Є багато способів засолювання капусти і кожен із них гарний по-своєму. Цей рецепт відрізняється тим, що не потрібно думати, скільки покласти солі.

Капуста візьме солі стільки, скільки потрібно. При цьому вона виходить соковитою, хрумкою і не пересоленою.

До речі, капусту для цього рецепту краще брати "засолювальні" сорти.

Так, капуста, призначена для квашення, повинні відповідати ряду вимог: качани за формою та розміром плоскокруглі або округлі; масою не менше ніж 3-4 кг; з невеликою внутрішньою кочеригою (менше відходу продукції); листя качана тонке, без грубого жилкування; внутрішні листя білого кольору, без фіолетової пігментації та точкового некрозу; без гіркоти та гострого присмаку; вміст сухих речовин має бути не менше 8,5%, цукрів – не менше 4,7%, вітаміну С – не менше 45 мг/100 г.

Насамперед готується розсіл - на 1 літр води 100 г солі без добавок, у воді добре розмішати сіль.

Капусту нашаткувати, змішати з тертою морквою (м'яти не потрібно).
Брати жменю капусти, занурювати в розсіл і відразу ж з неї її витягувати (можна використовувати невелике сито), складати в банки, щільно набиваючи їх капустою. Залишити при кімнатній температурі для бродіння дня на 2-3, проколюючи дерев'яною шпажкою, щоб йшли гази... Під час бродіння виділяється багато соку і йде гіркота з капусти, так що банки потрібно поставити в якусь ємність.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт