ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ гуцульського борщу:

  • свинячі реберця - 1300 г.
  • копчені реберця - 700 г.
  • вода - 7 літрів
  • морква - 3 шт.
  • кормовий квашений буряк (або смугастий буряк, або якщо нема цукровий) - 3 шт.
  • смалець - 1,5 столова ложка
  • цибуля - 3 шт.
  • лавровий лист - 4 шт.
  • чорний перець горошком - 10 шт.
  • буряковий квас - 100 мл.
  • орегано - 1 щіпка
  • чебрець - 1 пучок
  • сіль - 1 столова ложка кріп - 1 пучок

Свіжі свинячі ребра замочуємо у холодній воді на пів години

Підкопчені реберця замочуємо теплою водою на 20 хвилин

Після того, як ребра вимокли, перекладаємо їх у каструлю та заливаємо водою

Моркву миємо, відчищаємо від шкірки та натираємо на дрібній тертці.

Коли вода закипіла, зливаємо квас з банки, а квашені буряки додаємо до бульйону

В розігріту пательню додаємо смалець та нарізану цибулю. Постійно помішуємо

Додаємо моркву, перемішуємо та тушкуємо приблизно 30 хвилин на середньому вогні

За 30-40 хвилин кидаємо лаврове листя і чорний перець горошком. Якщо в борщику забракне кислинки, то можна ще додати бурякого квасу, який залишився від буряків. Також додаємо орегано та чебрик.

Якщо не вистачає борщу кислинки додаємо буряковий квас

В борщ додаємо орегано та чебрець

Солимо борщ за смаком

Дістаємо ребра, відділяємо м'ясо від кісток та дрібно нарізаємо. Повертаємо м'ясо в борщ

Додаємо тушковану моркву з цибулею до борщу та даємо покипіти декілька хвилин

Додаємо дрібно нарізану зелень