Не всі українці знають, але 14 квітня Верховна Рада України ухвалила закон про заборону символів російського вторгнення – букв Z та V. Ще б пак, її використання зараз прирівнюється до нацистської чи комуністичної символіки. Ось тільки не всі пам'ятають такі обмеження.

Так, у Тростянці спалахнув скандал, оскільки народний депутат із фракції "Слуга народу" Микола Задорожний приїхав вітати лісників міста Тростянець Сумської області з літерою V на светрі.

Про це стало відомо 16 вересня після того, як Тростянецька міськрада опублікувала фото на своїй сторінці у Facebook.

До слова, Тростянець Сумської області росіяни захопили ще на початку війни і два місяці населенний пункт перебував в окупації. А пізніше за нього йшли важкі бої.

Що ж стосується лісників, то ДП "Тростянецький лісгосп" - підприємство, яке найбільше в Сумській області постраждало від російської окупації, зазнало найбільшої руйнації та матеріальних втрат.

Пізніше Микола Задорожний опублікував пост у Facebook , де попросив за це вибачення.

"Дякую за увагу та добрі зауваження з приводу мого вбрання на деяких заходах, які сьогодні пройшли у лісгоспах Сумської області! Будь ласка, вибачте мою нерозсудливість!" — написав Задорожний у соцмережах.

Нагадаємо, що літери Z та V стали символами кремлівської спецоперації із "захисту жителів Донбасу", який розпочався 24 лютого. Як повідомляли в Міноборони, латинська буква Z означає "За перемогу", а буква V – "Сила V правді" та "Завдання буде виконано". Ці букви використовуються на акціях на підтримку російських військових і "благодійних марафонах" для жителів Донбасу.

Читайте також:

Путін розбив окуляри і не побачив, як над ним жартували одразу три президенти на очах у преси. Відео

Проблеми з перекладами Monobank: що сталося і чи треба хвилюватися. У банку все пояснили

Авторитетний російський репер випустив кліп про відставку Путіна. Уся країна почула. Відео