Сьогодні, 19 вересня 2022 року, відбувся похорон королеви Єлизавети II у Лондоні. Він став одним із найбільших дипломатичних зборів за останні десятиліття. Вестмінстерське абатство вміщує близько 2000 осіб, 500 з яких – глави держав та їхні представники.

Перша леді презентувала Україну на історичних дипломатичних зборах у Вестмінстерському абатстві.

У Вестмінстерському абатстві Олена Зеленська зайняла місце біля проходу, чотири ряди позаду президента Франції Еммануеля Макрона та його дружини Бріжит. Поряд із нею прем'єр-міністр України Денис Шмігаль.

Перша леді України була одягнена у чорну жалобну сукню, а з аксесуарів обрала лаконічний капелюшок та кольє з перлів.

Президент США Джо Байден та його дружина Джилл очолили список дипломатичних гостей. Також у старовинній церкві помітили Еммануеля Макрона, Реджепа Ердогана, Урсулу фон дер Ляйєн, Шарля Мішеля та інших.

Нагадаємо, у Великій Британії так прокоментували появу Олени Зеленської на похороні Єлизавети ІІ: "Присутність Олени Зеленської є ще одним свідченням глобальної підтримки України в умовах ізоляції росії. Британія є одним із найвірніших союзників України. Її присутність на похороні є ознакою дружби та взаємності".

До речі, до Лондона Олена Зеленська прибула на день раніше за похорон. У неділю, 18 вересня, вона віддала честь королю Єлизаветі II і зустрілася з Кейт Міддлтон, принцесою Уельською.

Цікаво, що поруч із першою леді у VIP-зоні Вестмінстерської зали були присутні прем'єр-міністр України Денис Шмігаль, Посол України у Сполученому Королівстві Великобританії та Північної Ірландії Вадим Пристайко та його дружина Інна.

Читайте також:

Що залишиться від Запорожця та Москвича: відео старих краш-тестів радянських машин

У Путіна вже загрожують "відповіддю", якщо ВСУ почнуть повертати Крим

Люди кричали: у Києві Mercedes протаранив маршрутку, її викинуло на тротуар. Фото