Вважається, що каша - ситна, безпечна для фігури і ще потрібна організму, адже наповнює енергією, вітамінами та іншими необхідними компонентами.

Невдало підібрана їжа може знатно зіпсувати всі плани. Щоб цього уникнути, варто добре попрацювати над раціоном. Прекрасним варіантом залишаються каші, які потрібні як дітям, так і дорослим.

Побоюватися насамперед варто манної каші. Ви будете здивовані, але суперфуд з дитинства може зашкодити вашому організму. Перший ворог - висока калорійність, тому для тих, хто хоче схуднути, це не найкращий варіант. Також у цій каші є фітин, який може блокувати засвоєння кальцію, глютен – сильний алерген, що призводить до порушень шлунково-кишкового тракту, а надмірне щоденне вживання порушує здатність організму всмоктувати залізо.

Ще один представник суперкалорійної лінії – рисова каша. Каша з цим злаком, на жаль, теж не порадує вашу фігуру, а додавання як до рисової, так і до манної каші молока, вершків, цукру чи олії лише ускладнює ситуацію.

При цьому ці види сніданків містять багато рафінованих вуглеводів і майже немає у складі клітковини. Такі ранкові перекушування негативно впливають і на показники рівня цукру в крові, зокрема вміло їх підвищують. Справа в тому, що манна та рисова каші в процесі переробки втрачають основний склад корисних вітамінів, залишаючи нам у тарілці лише "неїдки" поживних речовин.

Читайте також:

Зовсім погано: Путін має намір запровадити військовий стан у Росії та заборонити виїзд чоловіків

Скандал року: Україна вигнала іранського посла за подарунки Путіну у вигляді бойових дронів

Путін одразу після мобілізації підвищив собі зарплату. Премії дали і урядовцям. Як вам Росія?