4 травня 2023 року росіяни попрощалися з великим кутюр'є В'ячеславом Зайцевим. Чоловік помер у реанімації лужної лікарні від кровотечі шлунка. Не минуло й 40 днів від дня смерті знаменитості, а скандал, пов'язаний з його спадщиною, вже розгорівся.

Так, за життя модельєр В'ячеслав Зайцев володів знаменитим Будинком Моди в Москві, який він отримав у подарунок від уряду, елітною квартирою в центрі, а неподалік російської стоїці Зайцев також мав особняк у селі Каблуково. Мав чоловік та нерухомість за кордоном – квартиру в Парижі.

Ось тільки після оголошення заповіту В'ячеслава Зайцева стало відомо, що його єдиний 63-річний син, дизайнер Єгор Зайцев, і його дружина не отримають триповерховий особняк.

Повна антикварних цінностей розкішна будівля, що нагадує старовинну російську садибу, згідно з останньою волею кутюр'є відійде підмосковній владі. Так, кілька років до смерті В'ячеслав Зайцев задумав створити в особняку свій приватний музей.

Відомо, що оформленням триповерхового будинку 900 кв. метрів свого часу В'ячеслав Зайцев займався самотужки. Воно й не дивно, адже у дитинстві В'ячеслав Зайцев ділив на двох із мамою кімнату в комуналці, потім жив у маленьких однодвох-двушках, і майже до 60 років відомий кутюр'є спав на розкладачку.

"Мені завжди була важлива лише моя робота і я ніколи не думав, що в мене з'явиться така садиба", - якось заявив про свій будинок у Підмосков'ї відомий російський модельєр.

Як наразі з'ясовується, садиба спочатку будувалася не лише як житлове приміщення, а й як своєрідний музей. Це відчувається у всьому інтер'єрі. Саме тому в триповерховому особняку всього три спальні кімнати, зате багато віталень. Будинок зустрічає величезним залом із двома симетричними сходами, де виставлені майже всі роботи господаря.

І справді, в будинку зібрано багато пам'ятних фотографій, журналів, дорогих подарунків від іменитих клієнтів та нагород модельєра. Крім того, в кімнатах і коридорах, а також на ганку та балконах зустрічаються незвичайно одягнені манекени, які демонструють творчі експерименти метра з верхнім одягом.

Особняк Зайцева.

До речі, улюбленим місцем у будинку для В'ячеслава Зайцева завжди була бібліотека.

"Там багато що пов'язане з якимись спогадами, з моєю пам'яттю", - пояснював модельєр.

На стінах вирізки з газет, ескізи знаменитого вбрання, пам'ятні фотографії. Наприклад, є фото із Володимиром Висоцьким, який був у гостях у Зайцева фактично за 2 місяці до смерті. Зображено і першу зустріч Зайцева з найвідомішим П'єром Карденом у 1965 році та багато інших гідних приводів для спогадів.

Щодо сина, з яким у Зайцева-старшого були прохолодні стосунки, то він, швидше за все, зможе претендувати на паризьку квартиру модельєра та на Будинок моди на проспекті Миру.

Читайте також:

Ніколи цього не робіть: які речі краще не купувати у секонд-хенді. Будуть великі проблеми

Відчує кожен українець: тарифи на воду суттєво зміняться

Путін такого не очікував: чергове вогняне пекло в Росії. Такого не було за всю історію. Відео