Злоякісна пухлина залишається одним із найнебезпечніших захворювань у світі, яке щороку забирає життя мільйонів людей. І актори не є винятком.

Стало відомо, що в одній із лікарень Москви з раком боровся один із режисерів та акторів серіалу "Глухар" Рустам Уразаєв. Ось тільки хвороба виявилася підступнішою і сильнішою.

Так, 18 травня прес-секретар Спілки кінематографістів Росії Олександра Франк повідомила, що Рустам Уразаєв помер від онкології на 66-му році життя. Він мав рак третьої стадії.

"У нього була онкологія. Прощання з легендарним актором кіно та театру, кінорежисером Рустамом Рінатовичем Уразаєвим відбудеться 22 Травня, о 12:00, за адресою: м.Домодєдово, село Кучино, Володіння Кам'яна Квітка 1/1. " , - коротко заявила вона журналістам.

У соцмережах вже добу люди різних національностей висловлюють слова скорботи за померлим.

Так, наприклад, Рашид Маліков поділився зворушливими спогадами про друга, що помер. Він розповів, що познайомився з Уразаєв у 1972 році на пробах фільму "Ці безстрашні хлопці на гоночних автомобілях".

"Він до кінця днів залишався наївним підлітком із загостреним почуттям справедливості, - написав у соціальних мережах актор Рашид Маліков. - Вчора вдома я чомусь увімкнув старе відео - сімейне торжество 1994 року. Він був веселий, дотепний, галантний, сліпуче гарний на цьому відео.

"Прощавай, мій друже. Твоє місце в моїй душі не заповниться ніким", - написав Рашид Маліков, актор, сценарист і режисер.

Рустам Уразаєв народився 21 січня 1958 року у Ташкенті. Після школи він вирушив навчатися до художнього училища, вступив на відділення дизайну та художнього оформлення. А згодом став студентом історичного факультету Ташкентського державного університету.

У кіно Рустам Уразаєв дебютував у 70-х роках, знявшись у таких популярних проектах як "Рок-н-рол для принцес", "Отаман", "Батьківщина чекає", "Псевдонім "Албанець". Крім того, актор знявся у серіалах "Албанець", "Знахар", "Легавий", у фільмі "Міраж" та "Зворотний відлік".

Найвідоміша його акторська робота у культовому серіалі "Глухар", де він грав разом із Максимом Аверіним.

Востаннє Уразаєв з'являвся на екрані у серіалі 2019 року "Вірус".

Пробував себе Рустам Уразаєв ще й як режисер, знявши кілька епізодів серіалу "Слід", а також він брав участь у зйомках серіалів "Жіночі історії", "Меч", "Павутина", "П'ята варта".

Читайте також:

Повний розгром Путіна: колишній командувач силами НАТО розповів, на що здатні західні танки

Сусіди України у небезпеці: літній Лавров розповів, куди Путін кине своїх солдатів

Вже другий інфаркт: Ігоря Ніколаєва намагаються врятувати лікарі. Що відомо про його стан