Рік тому, 24 липня 2022 року, вітаючи Ірину Мірошниченко з 80-річчям, президент РФ Володимир Путін побажав їй доброго здоров'я і зазначив, що вона "зайнята улюбленою справою" та яскравим талантом "щедро дарує" публіці сильні та глибокі емоції. Судячи з останніх подій, наврочив.

Стало відомо, що вранці у неділю, 30 липня, народну артистку РРФСР Ірину Мірошниченко доставили в реанімацію.

Як повідомило російське видання Рен-ТВ , стан Ірини Мірошниченко, яка тиждень тому відзначила 81-річчя, різко погіршився сьогодні, тому вона вирішила звернутися за допомогою до медиків. У актриси, за попередніми даними, діагностували важку форму грипу.

Відомо, що лікарі поклали зірку до реанімації. Медики ухвалили таке рішення, щоб пацієнтка перебувала під постійним наглядом.

Наразі медперсонал московської клініки проводить всебічне обстеження пацієнтки та намагається стабілізувати стан народної артистки.

Останнім часом Мірошниченко рідко з'являлася на публіці, бо давав знати про себе похилий вік та проблеми зі здоров'ям. Рідних дітей актриса мати не встигла, тому за нею доглядала доглядальниця.

Нагадаємо, що російська актриса театру та кіно Ірина Мірошниченко здобула популярність за ролями у фільмах "Я крокую по Москві", "Дядю Ваня", "Андрій Рубльов", "Це солодке слово – свобода!", "Зимова вишня", "Спадщина" та інших. Ці ролі принесли їй професійне визнання.

Що ж до особистого життя, то актриса не пізнала радість материнства, оскільки завжди ставила перше місце кар'єру.

При цьому Ірина Мірошниченко тричі виходила заміж.

Її першим обранцем став драматург Михайло Шатров, який був старший за неї на 10 років. Саме він допомагав робити Ірині Мірошниченкові перші кроки в кар'єрі. У цих відносинах вона одного разу робила аборт, тому що не хотіла переривати творче становлення. Пара була разом 12 років, але Мірошниченко стала ініціатором розлучення, бо закохалася в іншого — литовського режисера Вітаутаса Жалакявічюса.

Їхній роман розпочався на знімальному майданчику, але у шлюбі вони змогли прожити лише півроку, оскільки почалися конфлікти на побутовому ґрунті. До того ж, Вітаутас вимагав, щоб дружина ним захоплювалася і поклонялася, а Мірошниченко не була готова до такого.
Також актриса була у стосунках із актором Ігорем Васильєвим. Обранець був менш успішним, ніж Мірошниченко, що стало однією з причин розпаду сім'ї. Він теж подарував виконавиці шанс стати матір'ю, але вона знову зробила аборт, боячись нестабільності. Через роки Ірина Петрівна про це пошкодувала.

Читайте також: